BUITENkast techniek neemt Metternich en Kienhuis over

Door: Marco Ekelmans

BUITENkast techniek, toonaangevend in technisch straatmeubilair, heeft recentelijk de aandelen van Metternich en Kienhuis BV overgenomen.

Lees verder

Flinke uitbreiding InfraCampus Harderwijk

Door: Miranda Pruntel-Vrieling, InfraCampus-Stichting IKN

De InfraCampus Harderwijk op het Congrescentrum B&I wordt momenteel flink uitgebreid. Met deze uitbreiding wordt er extra ruimte gecreëerd voor nieuwe standhouders.

Lees verder

PUTkast techniek is nu BUITENkast techniek

Door: Marco Ekelmans

Met de naamswijziging vallen de werkzaamheden van zowel PUTkast, STRAATkast als SLIMME kast onder één dak.

Lees verder

Circulair ambachtscentrum: van afval naar grondstof

Door: Henk Verschuuren, Antea Group Nederland

De tijd dat een enkele reis naar de gemeentelijke milieustraat het definitieve eindstation vormde voor afgedankte producten ligt achter ons. Afval wordt namelijk steeds vaker grondstof in de circulaire economie.

Lees verder

Met de tram over het Rockflow infiltratiesysteem

Door: Daan Los, Adviseur Stedelijke Klimaatadaptatie bij ROCKWOOL

Bij de herinrichting van de Amsterdamse Nieuwezijds Voorburgwal ‘van gevel tot gevel’ werden in het kader van Amsterdam Rainproof klimaatadaptieve maatregelen genomen, waaronder de aanleg van een waterberging- en infiltratiesysteem.

Lees verder

InfraCampus Harderwijk breidt uit

Door: Miranda Pruntel-Vrieling, InfraCampus-Stichting IKN

Ruim vier jaar geleden werden de deuren van de InfraCampus Harderwijk geopend. Op woensdag 10 april 2019 vond de officiële opening plaats.

Lees verder

Website boordevol voorbeeldprojecten en technische gegevens

Door: Marielle van Raaij

Deze maand is de nieuwe website van HAURATON Nederland live gegaan. De website bevat boordevol voorbeeldprojecten en technische gegevens over afwateringssystemen en -producten en deze zijn met een druk op de knop te downloaden.

Lees verder

PlasticRoad wordt CirculinQ

Door: Derk van Dijk

PlasticRoad, de innovator van klimaatadaptieve infrastructurele oplossingen, verandert zijn naam in CirculinQ. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een zelfstandige onderneming met een grensverleggende productlijn in circulaire elementverhardingen voor parkeerplekken, fiets- en voetpaden.

Lees verder

Bouw & Infrapark verdient investering LED terug in 9 maanden

Door: Suzanne de Jong

Onlangs kreeg Saled de opdracht van het Bouw & Infrapark Harderwijk om LED verlichting te plaatsen. De twee hallen met vaste stands van Infracampus-Stichting IKN worden nu verlicht met LED Tubes van Saled.

Lees verder

Een mooi project op een prachtige locatie

Door: Dick Hettinga

Onlangs is Easypath gestart met het plaatsen van een nieuw fietspad op een hele mooie locatie, namelijk de Strandopgang Huisduinen nabij Den Helder. Het fiets- en wandelpad wordt 800 meter lang.

Lees verder

Nieuwe circulaire parkeervakken Schiphol met CCL200-elementen

Door: René Zonneveld.

Amsterdam Airport Schiphol zet een belangrijke stap op weg naar de duurzaamste luchthaven ter wereld door de ingebruikname van acht parkeervakken met CCL200-elementen van PlasticRoad.

Lees verder

Hobbelvrij fietspad op de Rijksstraatweg door Easypath

Door: Job van Roekel

Onlangs heeft Easypath een mooi project in Haarlem opgeleverd. Het fietspad aan de Rijksstraatweg stond bij veel bewoners bekend als een hobbelig pad en werd daardoor steeds meer vermeden. Door de toepassing van de fietspaden van Easypath is dit nu verleden tijd.

Lees verder

Een klimaatadaptieve infrastructurele oplossing

Door: René Zonneveld

Tijdens de VN-klimaattop in Parijs, in 2015, zijn 195 landen akkoord gegaan met een nieuw klimaatverdrag. In dit verdrag zijn maatregelen afgesproken om de huidige klimaatverandering te beperken. Er is vastgelegd dat de wereldwijde stijging van de temperatuur in 2100 beperkt moet zijn tot 2°C vergeleken met het niveau van vóór de opkomst van de industrie.

Lees verder

Fietspaden Easypath toekomstbestendig

Door: Miranda Pruntel-Vrieling

Easypath heeft de levenscyclus van haar fietspaden door een onafhankelijk bureau laten analyseren. Medio juli 2022 waren de resultaten bekend.

Lees verder

Bodem digitaal op de kaart

Door: René Rummens, Antea Group

Werkt u in de bodem? Dan bent u verplicht de bodemkwaliteit op uw graaflocatie te toetsen aan de verplichtingen uit de Arbowet, de Wet bodembescherming en de CROW 400

Lees verder

Terugblik Netwerkdag 23 juni

Door: Gerrit Hasperhoven

Op 23 juni jl. vond de Netwerkdag plaats, welke werd georganiseerd door InfraCampus-Stichting IKN te Harderwijk. Gedurende de Netwerkdag stond het thema ‘Verduurzamen Nederland, hoe houden we het betaalbaar’ centraal.

Lees verder

Eerste workshop een feit

Door: Gerrit Hasperhoven

Sinds kort bieden we verdiepende workshops aan, welke worden georganiseerd door InfraCampus-IKN. Op 21 juni vond de eerste workshop plaats.

Lees verder

Standhoudersmiddag

Door: Hans van Arnhem

Na een lange periode waar we elkaar niet konden ontmoeten, was er op 8 juli jl. dan eindelijk weer 'drukte' op de InfaCampus, gedurende de standhoudersmiddag. We blikken terug op een waardevolle middag.

Lees verder

Interview Royal HaskoningDHV

Door: Erik van Lith en Kerusha Lutchmiah

Op 28 oktober jl. heeft Miranda Pruntel-Vrieling, namens de InfraCampus-IKN een interview afgenomen met Erik van Lith en Kerusha Lutchmiah. Tijdens dit interview stond het thema ‘Energie & duurzaamheid in relatie tot de transitie visie warmte centraal’.

Lees verder

Thema duurzaamheid en energie

Door: Hans van Arnhem, Indurio

Voor het opwekken van warmte betekent dat we in Nederland naar aardgasvrije warmteproductie streven. Om de ambitie aardgasvrij vorm te geven, werken de Nederlandse gemeenten aan de transitievisie warmte.

Lees verder