Aanleg wegdekreflectoren op het Living Lab

Door: Thea Rozendaal, SOMA Opleidingen

We zijn verheugd om weer een update te mogen geven over de recente ontwikkelingen op het Living Lab terrein. Onlangs heeft Van Wylick Wegdek-reflectoren BV op zeer kundige wijze wegdekreflectoren in het asfalt gefreesd. Het was een prachtige zonnige dag om buiten aan het werk te zijn, maar dat is zeker geen vereiste, aangezien de reflectoren onder vrijwel alle weersomstandigheden (behalve bij vorst) kunnen worden aangebracht.

Het proces van het aanbrengen van deze reflectoren is fascinerend om te zien. Met een gespecialiseerde machine wordt een gat gefreesd. Vervolgens wordt de glasbolreflector zorgvuldig verlijmd, zodat deze stevig vastzit in het wegdek en netjes afgewerkt is. Deze glasbolreflectoren zijn bijna onverwoestbaar, doordat ze in het wegdek liggen en ze zijn geschikt voor alle steensoorten, inclusief ons innovatieve Lynpave 95® asfalt.

Deze toevoeging aan ons terrein is dan ook een voorbeeld van een duurzame oplossing. De glasbolreflectoren kunnen in de praktijk leiden tot een besparing op de openbare verlichting, doordat deze gedimd of zelfs uitgeschakeld kan worden.
Met trots zien we hoe ons Living Lab terrein zich verder ontwikkelt dankzij de samenwerking tussen verschillende partijen. Dit project is een mooi voorbeeld van hoe innovatie en samenwerking hand in hand gaan om bij te dragen aan een duurzamere infrastructuur.

Dank aan Van Wylick en alle betrokken partijen voor hun inzet en vakmanschap!

Interesse?
Er zijn nog steeds kansen voor u om uw noviteiten in de praktijk te laten zien op ons buitenterrein. Wij nodigen u van harte uit om met ons in gesprek te gaan en de mogelijkheden te bespreken. U kunt hiervoor contact opnemen met Erik-Jan Koelewijn, onze commercieel directeur, via telefoonnummer 06-53632904 of via e-mail: e.koelewijn@somabedrijfsopleidingen.nl

Meer informatie over het type asfalt en de aanleg ervan is te lezen op onze website.