PlasticRoad wordt CirculinQ

Door: Derk van Dijk

Nieuwe naam past bij toekomstambitie

PERSBERICHT – PlasticRoad, de innovator van klimaatadaptieve infrastructurele oplossingen, verandert zijn naam in CirculinQ. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een zelfstandige onderneming met een grensverleggende productlijn in circulaire elementverhardingen voor parkeerplekken, fiets- en voetpaden. CirculinQ is ambitieus en investeert continu in nieuwe duurzame producten voor publieke en private projecten, waarmee het een essentiële bijdrage wil leveren aan het oplossen van de wereldwijde watercrisis. De nieuwe naam CirculinQ past bij deze ambitie.

In 2018 heeft de onderneming de markt verrast met de introductie van het eerste kunststof fietspad (PlasticRoad) ter wereld. Het innovatieve product voor extreem weer, lokale waterproblematiek en duurzaam waterbeheer heeft zich in de afgelopen jaren bewezen bij gerenommeerde (inter)nationale klanten. De uitdagingen rond klimaatadaptatie en duurzaamheid zijn zeer actueel. Berichtgeving over wateroverlast, afgewisseld met langdurige periodes van droogte, zijn terugkerende onderwerpen in het nieuws. CirculinQ is ervan overtuigd dat klimaatbestendigheid en maximale circulariteit de enige toekomstbestendige oplossing is voor een duurzame infrastructuur.

Maximaal hergebruik van regenwater

Managing director Jeroen Oudshoorn: “CirculinQ heeft de eerste jaren van haar bestaan succesvol klimaatbestendige en circulaire elementverhardingen ontwikkeld voor fietspaden, voetpaden en parkeergelegenheden. Onze producten zijn op vele plaatsen terug te vinden, in zowel binnen- als buitenland. De urgentie van het anders denken over waterbeheer, klimaatadaptatie en het anders benaderen van het huidige systeem werd nogmaals onderstreept op de United Nations Water Conference in New York. Dit maakt dat wij doorgaan met investeren in een breder aanbod. Bij deze ambitie hoort een nieuwe naam, CirculinQ.”

Met meer dan 80% circulariteit van grondstoffen, maximaal hergebruik na demontage en een gegarandeerd lage CO2-uitstoot gedurende de hele levenscyclus, maakt CirculinQ klimaatbestendige fietspaden, voetpaden en parkeergelegenheden. Binnen en buiten het stedelijk gebied draagt dit bij aan een integrale oplossing voor de lokale flora en fauna en leefbaarheid.

Foto 2. Klimaatadaptieve_parkeervakken_visualisatie_CirculinQ.jpg (296 KB)