Hobbelvrij fietspad op de Rijksstraatweg door Easypath

Door: Job van Roekel

Onlangs heeft Easypath een mooi project in Haarlem opgeleverd. Het fietspad aan de Rijksstraatweg stond bij veel bewoners bekend als een hobbelig pad en werd daardoor steeds meer vermeden. Door de toepassing van de fietspaden van Easypath is dit nu verleden tijd.

Van plan tot uitvoering

Veel fietsers ervaarden de Rijksstraatweg als gevaarlijk. Het fietspad was in slechte staat door boomwortels die het asfalt van de fietspaden naar boven drukten. Daarom heeft de Fietsersbond Haarlem in samenwerking met de gemeente Haarlem een plan uitgewerkt. In dit plan werden drie belangrijke speerpunten benoemd: veiligheid, ruimte en comfort. Na een kort onderzoek bleek dat de prefab betonnen elementen van Easypath hier een solide oplossing voor biedt. Door de hoge kwaliteit van prefab beton zijn de fietspad elementen bestand tegen boomwortels. De onderlinge koppeling zorgt ervoor dat de elementen nu niet in hun geheel uit het verband gedrukt worden. Voordat het plan werd uitgevoerd is deze oplossing getest in een proefvak. Dit bleek succesvol. De gemeente Haarlem en de Fietsersbond zijn een samenwerking aangegaan met Easypath.

Symbolische afronding van het project

Het fietspad aan de Rijksstraatweg werd symbolisch afgerond door de wethouder Robbert Berkhout en René Rood van de Fietsersbond Haarlem. Ze hebben samen de laatste betonplaat aan de westzijde geplaatst. Er kan nu volop gebruik worden gemaakt van het fietspad.