Bouw & Infrapark verdient investering LED terug in 9 maanden

Door: Suzanne de Jong

Onlangs kreeg Saled de opdracht van het Bouw & Infrapark Harderwijk om LED verlichting te plaatsen. De twee hallen met vaste stands van Infracampus - Stichting IKN worden nu verlicht met LED Tubes van Saled. Een duurzame keuze, want de T8 Tubes zorgen ervoor dat de investering in LED verlichting alweer in 9 maanden is terugverdiend.

In de eerste hal in de InfraCampus Harderwijk staan allemaal stands van bedrijven die zich hebben aangesloten bij InfraCampus-Stichting IKN. Dit is een ontmoetingsplek voor organisaties binnen de infrasector. Ook de stand van Saled staat hier, zo delen wij onze kennis over verlichting in de openbare ruimte en de duurzaamheid van LED. In de tweede hal wordt momenteel nog hard gewerkt, zodat de InfraCampus Harderwijk kan uitbreiden en er meer ruimte is voor bedrijven die hier een vaste standplek willen innemen. De nieuwe LED Tubes zijn al geplaatst door de Saled monteurs.

Besparingen door LED Tubes

Zoals aangegeven is de Saled LED Tubes een duurzame keuze. Ook zijn er bewegingssensoren geplaatst, waardoor er alleen licht brand wanneer er exposanten en bezoekers aanwezig zijn in de hal. Zo bespaart Stichting IKN 61% energie, dit staat gelijk aan 41234 kWh besparing. Ook wordt er 23338 kg minder CO² en 17524 gr zwavel uitgestoten. De investering in LED is in 9 maanden terugverdiend. Dit is aanzienlijk korter dan de gemiddelde levertijd van LED, want dit is rond de 2 jaar. 

20230510_led2.png (286 KB)

Kies ook voor duurzaamheid

Wilt u ook nieuwe verlichting in uw bedrijf én besparen op uw energierekening? Kies voor de duurzame LED oplossingen van Saled. Kom met ons in contact over de beste mogelijkheden binnen uw organisatie.

20230510_led.png (441 KB)