Fietspaden Easypath toekomstbestendig

Door: Miranda Pruntel-Vrieling

Easypath heeft de levenscyclus van haar fietspaden door een onafhankelijk bureau laten analyseren. Medio juli 2022 waren de resultaten bekend. Hieruit kwam na voren dat de betonnen circulaire fietspaden van Easypath een beduidend lagere milieu-impact hebben dan fietspaden van asfalt of tegels. Het onderzoeksbureau heeft de gehele cyclus van het fietspad in kaart gebracht; van productie tot het einde van de levensduur. De resultaten waren verassend laag. “We wisten wel dat het een duurzaam product is, maar nu kunnen we het ook aantonen”, aldus Jim Brouwer, commercieel directeur van Easypath.

Duurzame productie en circulair

Dit positieve resultaat is onder meer bewerkstelligd door de lange levensduur van de fietspaden. De fietspaden hebben een levensduur van 80 tot 100 jaar en hebben brengen relatief lage onderhoudskosten zicht mee. Ook worden de fietspaden op een duurzame wijze aangelegd. Een groot gedeelte van het productieproces vindt plaats in de fabriek, hierdoor zijn op locatie minder machinebewegingen en grondverplaatsingen nodig. Tot slot zijn de fietspaden van Easypath demontabel, waardoor ze, indien nodig, een tweede leven kunnen krijgen op een andere locatie. Jim Brouwer benadrukt hierbij: ‘’We kunnen de toekomst niet voorspellen, maar één ding weten we zeker. De fietspaden van Easypath kunnen nog jaren mee”.

Benieuwd geworden naar de fietspaden van Easypath. Zij vertellen u er graag meer over gedurende de Kennisdeeldag op 29 september!

20220906_fietspad_Easypath_2.PNG (1.06 MB)