Urban Green Systems

Urban Green Systems produceert en levert sedumtegels voor groendaken. De sedumtegel is een lichtgewicht poreuze tegel waarop sedumplanten groeien. Het concept is gebaseerd op de natuurlijke groeiwijze van sedum. Namelijk dat sedum groeit op een rotsachtige ondergrond. Een natuurlijke groeiwijze betekent dat sedum niets nodig heeft: geen extra water, voeding of onderhoud. De sedum gedijt net als in de natuur op regenwater, dauw en de aanwezige mineralen in de tegel. De lichtgewicht poreuze sedumtegel bestaat uit een mix van geëxpandeerde kleikorrels gebonden met een gemodificeerd cement.

Waarin onderscheidt Urban Green Systems zich?

De sedumdaken van Urban Green Systems onderscheiden zich van andere groendaksystemen doordat ze onderhoudsvrij zijn. Je hoeft er niets aan te doen. Niet te bewateren of te bemesten. Ook onkruid krijgt geen kans door de balans in de tegel en de spouw onder de tegel die ervoor zorgen dat de tegel dusdanig uitdroogt dat onkruid sterft en de sedum in leven blijft. Het resultaat is een kort en gedrongen tapijt van sedum. Precies zoals het groeit in de natuur. Daarnaast heeft de tegel nog andere voordelen: isolerend, brandwerend, lichtgewicht, filtert afvoerwater, heeft een lage Co2 footprint en is volledig circulair.

Aan wie levert Urban Green Systems?

Wij leveren onze tegels aan particulieren, projectbouw, bedrijven, woningbouwcorporaties en gemeenten.

Wat is de motivatie om deel te nemen aan de InfraCampus

De infraCampus is voor ons een mooie manier om in contact te komen met gemeenten, waterschappen en andere organisaties of bedrijven die zich bezighouden met stedelijk waterbeheer en klimaatissues. En omdat ons product een geheel nieuw product is op het gebied van groendaken met een hele andere insteek heeft het uitleg nodig. De InfraCampus biedt hier een mooi podium voor.

Wat kan Urban Green Systems in de toekomst betekenen voor de InfraCampus?

Als innovatief bedrijf zijn wij altijd bezig met nieuwe innovaties. Onze kennis delen we ook graag met andere exposanten, bedrijven en organisaties om te kijken of we gezamenlijk tot nieuwe oplossingen of verbeteringen kunnen komen op het gebied van klimaatadaptie en stedelijk (drink)waterbeheer. Deelname aan de Infracampus doen wij niet alleen voor onszelf, maar ook voor het grotere belang: een groenere toekomst.

Ga naar de website