ROCKWOOL Rainwater Systems

Verstedelijking en de effecten van klimaatverandering beïnvloeden ons moderne leven. Hete en droge zomers zijn van invloed op het welzijn van mens en natuur. Hevige buien leiden tot stedelijke overstromingen en rioollozingen in oppervlaktewater. Schoon en voldoende oppervlakte- en grondwater wordt een steeds schaarser goed.

Bij ROCKWOOL geloven we in de kracht van de steen om de negatieve effecten van klimaatverandering in steden te verminderen. Met slimme systemen van volledig circulaire steenwol, technische knowhow, een gezonde portie nieuwsgierigheid en een hands-on mentaliteit dagen we de status quo uit: hoe gaan we om met stedelijk hemelwater?

Rethink urban water

We moeten met z’n allen omdenken. Sinds de tijd van de oude Romeinen maakte de mensheid gebruik van leidingen om water in en uit onze steden te transporteren. Maar transport van hemelwater is kostbaar en verstoort de natuurlijke waterkringloop. Waardevol water wordt weggetransporteerd in plaats van dat de stad ten goede komt in droge periodes. Dit maakt ons extra kwetsbaar voor de gevolgen van klimaatverandering.

Bij ROCKWOOL denken we daar anders over. Wij geloven in natuurlijke infiltratie van regenwater in plaats van kostbare afvoer. Ons doel is om de natuurlijke waterkringloop in stedelijk gebied te herstellen. En we weten dat we, zelfs in dichtbevolkte steden, een duurzame manier gevonden hebben om overstromingen na een wolkbreuk te verminderen en de kwaliteit van afstromend water te verbeteren.

Onze Rockflow infiltratiebuffers nemen stedelijk regenwater op, zuiveren het en geven het water terug aan de natuur. We hebben als doel om de natuurlijke waterkringloop in steden te helpen herstellen. Samen creëren we de stedelijke regenwaterinfrastructuur van morgen, met een oog op het milieu.

Onze oplossing: Rockflow infiltratiesystemen

Rockflow systemen zijn slim ontworpen regenwaterbuffers van steenwol. Net als een spons kunnen ze snel veel water opnemen. De natuurlijke sterkte van steen maakt Rockflow perfect voor ondergrondse constructies, waardoor er bovengronds ruimte overblijft om te wonen, te werken, voor natuur en infrastructuur. Het netwerk van steenwolvezels reinigt het afstromende water effectief voordat het wordt teruggegeven aan de natuur door middel van infiltratie.

Rockflow systemen bestaan uit modulaire steenwolblokken. Hierdoor is het zeer eenvoudig een passend systeem te ontwerpen en te installeren. Elk systeem kan op maat worden gemaakt om perfect te voldoen aan lokale vereisten zoals afgekoppeld oppervlak, grondwaterstanden en waterdoorlatendheid van de bodem.

Zo biedt Rockflow een simpele oplossing voor een complex probleem.

Waarom nemen we deel aan de InfraCampus?

Verandering breng je samen teweeg. Het begint met het erkennen en begrijpen van het probleem. Mogelijke oplossingen verkennen. En de bereidheid om dingen anders te doen en nieuwe paden te bewandelen. Hiervoor is vertrouwen nodig. En dat krijg je door met elkaar in gesprek te gaan en te sparren.

We zien InfraCampus Harderwijk als een ontmoetingsplek voor gelijkgestemden. Waar de denkers, beslissers en doeners van de publieke ruimte samenkomen om kennis en ideeën uit te wisselen. Waar wij jullie kunnen inspireren over de mogelijkheden van steenwol. En waar we persoonlijk en concreet kunnen helpen bij prangende vraagstukken en projecten.

Onze collega Martijn zal daarom regelmatig op onze stand in Harderwijk te vinden zijn. We kijken ernaar uit onze klanten en ons netwerk uit de regio op de InfraCampus te ontvangen en deel te nemen aan de kennisdeeldagen.

20230719_Martijn_Geerdink.jpg (28 KB)

Ga naar de website