CirculinQ

Wie is CirculinQ?

CirculinQ, voorheen PlasticRoad, combineert oplossingen voor plastic afval, stedelijk waterbeheer en zettingen in de meest circulaire, klimaatbestendige en duurzame infrastructuur ter wereld. Duurzaamheid is de kern van onze producten en de drijfveer van ons team. CirculinQ levert duurzame, klimaatbestendige en circulaire kunststof wegelementen, gemaakt van plastic huisafval. Na einde levensduur kunnen de elementen hergebruikt worden tot nieuwe CCL-elementen. De lichtgewicht elementen zijn eenvoudig te installeren en vervangen, met sterke reductie van hinder en uitstoot tijdens de werkzaamheden. In september 2018 werd de eerste plastic weg ter wereld in Zwolle geïnstalleerd. Op 20 mei 2021 was de officiële commerciële marktintroductie van CirculinQ en introduceerde het bedrijf de eerste industrieel geproduceerde CCL-elementen. CirculinQ is sinds 2020 een zelfstandige bv.

Waarin onderscheidt CirculinQ zich?

CirculinQ onderscheidt zich door een totaaloplossing aan te bieden. De elementenverharding is Circular, Climate adaptive en Lightweight, vandaar ook de naam van ons CCL-productportfolio. Naast het feit dat de elementen circulair zijn, worden ze gemaakt van 100% gerecycled huishoudelijk afval. De componenten zijn na levensduur losneembaar en direct te hergebruiken of wederom te recyclen. Het gedeelte klimaatadaptatie is geïntegreerd middels een lijngoot en een ondergrondse berging van 300 liter per vierkante meter. Deze infiltratievoorziening, direct onder maaiveld, maakt infiltratie mogelijk bij hoge grondwaterstanden. Tot slot maakt het lichte gewicht van ca. 43 kg per vierkante meter de elementen zeer geschikt voor zettingsgevoelige gebieden.

Wie zijn de klanten van CirculinQ?

De elementenverharding van CirculinQ biedt voor diverse bedrijven en overheidsinstanties een breed scala aan voordelen. De locatie specifieke voordelen zorgen ervoor dat product te gebruiken is bij meerdere eindgebruikers:

  • Bedrijven
  • Gemeenten
  • Project – gebiedsontwikkelaars
  • Provincie
  • Semi Overheid – o.a. Spoorwegen, Havenbedrijven, Vliegvelden, Defensie
    Waterschappen en Hoogheemraadschappen

Wat is de motivatie van CirculinQ om deel te nemen aan de InfraCampus als lid en vaste exposant?

De motivatie voor ons, als CirculinQ, om deel te nemen aan de InfraCampus is het gastvrije karakter. Het moedigt aan om met veel enthousiasme relaties te ontvangen op een onafhankelijke en centraal gelegen locatie.

Wat wil Plastic Road graag bijdragen in de toekomst in de InfraCampus?

Nieuwe oplossingen en innovaties bereiken de markt vaak niet zomaar. De InfraCampus biedt de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten, kennis uit te delen en wisselen en nieuwe samenwerkingen aan te gaan.

Foto 2. Klimaatadaptieve_parkeervakken_visualisatie_CirculinQ.jpg (296 KB)

Ga naar de website