AkaNova

AkaNova is ontwikkelaar van een succesvol afvalwaterzuiveringsproces. De bewezen technologie is ruim 1.500 keer ingezet en staat bekend om de meetbare resultaten. NIQO Systems levert hiervoor de benodigde hardware met intelligente besturingstechniek. Dit systeem meet 24/7 belangrijke waarden en stuurt het zuiveringsproces automatisch bij. Afvalwater ter plaatse zo goed zuiveren, dat het voor steeds meer toepassingen kan worden gebruikt. Dat is onze ambitie. Daarin werken we nauw samen met NIQO Systems, ons zusterbedrijf.

Waarin onderscheidt AkaNova zich?

We hebben alle disciplines in huis, van onderzoek en het ontwerp van de zuiveringen tot onderhoud en service. Ons team heeft onder andere expertise in IT/dataverwerking en zuiveringstechnologie. De besturingstechniek ontwerpen wij zelf, we bouwen prototypes en ontwikkelen de firmware.
Voor onderzoek aan afvalwater beschikken wij over een eigen onderzoeksfaciliteit met vergelijkbare mogelijkheden als een laboratorium. Voor continue verbetering van onze oplossingen doen wij analyse van afvalwater en effluent en onderzoeken we actief slib.

Wie zijn de klanten van AkaNova?

Onze dienstverlening geeft aannemers, gemeenten, projectontwikkelaars en waterschappen veel perspectief. Bijvoorbeeld bij off the grid nieuwbouwprojecten. Of bij het brainstormen over milieuverantwoorde oplossingen voor de watersector. Een IBA-systeem is voor iedereen! Een IBA (Individuele Behandeling Afvalwater) zuivert huishoudelijk afvalwater op plaatsen waar geen riolering is, dus ook voor de particulieren onder ons.

Wat is de motivatie om deel te nemen aan de InfraCampus?

Het is in eerste instantie een ontmoetingsplaats voor bedrijven, dit geeft ook mogelijkheid om meer naamsbekendheid te geven aan Akanova en bezoekers informeren over de mogelijkheden van het afvalwaterzuiveringsproces. Ook willen we ons presenteren op de markt voor potentiële klanten en zo met elkaar in gesprek komen.

Wat wilt u graag bijdragen in de toekomst aan de InfraCampus?

Meer bekendheid geven aan deze sector en een bijdrage leveren door middel van onze dienstverlening.

 

 

Ga naar de website